ORTEZ-PROTEZ EKİPMANLARI
Ortez-Protez ekipmanları; Diz Altı Protez Ekipmanları, Diz Üstü Protez Ekipmanları, Kalça Dezattikülasyon Protez Ekipmanları, Kol Protez Ekipmanları, Alt Ekstremite Ortezleri, Üst Ekstemite Ortezleri, Gövde Ortezleri ve Ortopedik Ayakkabılar olmak üzere çeşitli sınıflara ayrılır.
Diz altı protez ekipmanları, dizin alt kısmında doğuştan, trafik kazaları, damar tıkanıklığı, tümörler, diyabet gibi faktörler sonucu oluşan uzuv kayıplarında hastanın hayatını kolaylaştırmak, en gerçekçi yürüyüşü sağlamak için kişilerin kullanımına uygun olarak seçilen protez ekipmanlarıdır. Diz altı protez fiyatları ve çeşitleri konusunda bizleri arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.
1)Sach Ayak
2)Konvansiyonel Ayak
3)Hidrolik Ayak
4)Mikroişlemci Kontrollü Ayak
5)Karbon Ayak
Diz üstü protez ekipmanları, doğuştan, kaza, tümör, diyabet gibi nedenlerle kişinin diz ekleminden ve ya diz üzerinden kazanılmış uzuv kayıplarını tamamlamak için kullanılır. Uzuv kaybının giderilmesi ile beraber, uzvu tamamlama, diz hareketlerini yapabilme, temel ihtiyaçları giderebilme ve normal yürüyüş periyodlarını tamamlamak için çeşitli diz eklemleri kullanılabilmektedir. Kullanılan diz eklem çeşitleri hastanın yürüyüş performansını yüksek oranda olumlu yönde etkilemektedir.
1)Pnömatik Diz Üstü Protez Eklemi
2)Hidrolik Diz Üstü Protez Eklemi
3)Mikroişlemci Kontrollü Diz Eklemi
C)Kalça Dezartikülasyon Protez Ekipmanları
Kalça dezartikülasyon protez ekipmanları, bacak veya ayakların doğuştan, kaza, tümör ve buna benzer kalıcı hasar bırakan hastalıklar sonucu uzuv kaybı nedeniyle kişilerin yürüme ve günlük hayatlarını idame ettiremeyecekleri için dışarıdan kullanılan yapay uzuvlardır. Protezler kaybedilen eklem ve uzva göre çeşitlendirilirler. Kalçadan olan kayıplarda bacağın tümü yoktur ve kalça dezartikülasyon protez ekipmanları kullanılır. Kalça dezartikülasyon protez ekipmanları, Bioteknik Ortopedi olarak kalça protezleri ve kalça protez ekipmanları yapmaktayız.
1)Pnömatik Eklem
2)Hidrolik Eklem
Kol protezleri ekipmanları kişinin daha lüks ve rahat bir yaşam sürdürmesinde önemli bir role sahiptir. Günlük hayatındaki tüm kısıtlamaları ortadan kaldırarak her türlü kolaylığı sağlamaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle kol protezi ve ekipmanları daha kaliteli verdiği olumlu sonuçlardan dolayı tercih edilmektedir. Firma olarak bizler sizler için teknolojiyi yakından takip ederek kişiye göre protez üretimi yapıyoruz. Sizlerin daha mutlu, kaliteli ve konfor içinde sağlıklı bir yaşama sahip olmanız için sizlerin rahatı için çalışıyoruz.
1)Dirsek Altı Ve Dirsek üstü Kullanılan Ekipmanlar
2)Pasif Kol Protezi
3) Mekanik Kol Protezi
4)Myo Elektrik Kontrollü Kol Protezi
5) Mikroişlemci Kontrollü Kol Protezi
E) Alt Esktremite Ortezleri
Alt ekstremite ortezleri; ayak, ayak bileği ve diz eklemlerinde hareketi sınırlandırılmak, destekleme, doğru haraketi yapabilme için kişiye özel olarak tasarlanan ortezlerdir. Vücut ağırlığını, basıncı ve ağrıyı azaltmak ya da en aza indirgemek amacı ile vücuda dışarıdan uygulanan cihazlardır. Eklem hareketlerinin kontrolünü sağlayarak, yürüme fonksiyonuna büyük ölçüde katkı sağlamaktadırlar. Yapımında; çelik, alüminyum, termoset plastik ya da termoplastik gibi yüksek ısıda eriyip şekil verilebilen plastik materyaller, deri, karbon grafit ve kullanımını kolaylaştıran velcrolar kullanılır. Alt ekstremite ortezleri, bacak, diz, ayak veya ayak bileği gibi alt uzuv bölgelerindeki işlevsel problemleri düzeltmek, desteklemek veya stabilize etmek amacıyla kullanılan cihazlardır. Bu ortezler, fiziksel engelleri olan veya hareket kısıtlılığı yaşayan kişilere destek sağlamak ve günlük aktivitelerini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.
1) Ortopedik Kişiye Özel Tabanlık
2) Afo Ortez
3) Kafo Ortez
4) Kısa Yürüme Ortezleri
5) Uzun Yürüme Ortezleri
6) Kontraktür Ortezleri
7) Denis Browne Ortezi
F) Üst Ekstremite Ortezleri
Üst ekstremite ortezleri, kaza, travma, spastisite, doğuştan ve ya sonradan gelişen durumlarda uzvun hareket kaybı, güç kaybı, stabilizasyonu sağlayamama gibi üzücü durumlarla karşılaşmamız çok mümkündür. Vücudumuzun kemer üzeri kısımlarında kullanılır. Bu gibi olumsuz durumların tedavisine yardımcı olarak, uzuvları hareketsiz kılma, hareketi doğru bir şekilde yapabilme, işlevini kaybetmiş kısımların hareket çalışmaları, stabil etme, düzeltme gibi özellikleri gösterme amacıyla uygulanır. Üst ekstremite ortezleri, kol, dirsek, el veya el bileği gibi üst uzuv bölgelerindeki işlevsel problemleri düzeltmek, desteklemek veya stabilize etmek amacıyla kullanılan cihazlardır. Bu ortezler, fiziksel engelleri olan veya hareket kısıtlılığı yaşayan kişilere destek sağlamak ve günlük aktivitelerini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.
G) Gövde Ortezleri
Gövde Ortezleri, hareket kabiliyetini yitiren uzuvların yeniden sağlıklı durma gelmeleri için öncelikle hareketsiz hale geçirmek, düzeltmek, gevşetmek ve stabilize etmek için kullanılan sağlık aparatlarıdır. Uzuvlarının yetenek kaybına uğrayanların, problemli vücut yüzeyi ortez ile hareketsiz hale getirilebilir ve aynı zamanda hareketin doğru pozisyonda tutulmasına yardımcı olur. Doğru duruş ve doğru hareket için ortez kullanmak mümkündür ve son derece faydalıdır. Gövde Ortezleri de omurga, sırt, bel ve kalça çevresinde yaşanan problemler, şekil bozukluklarını, travmaları, ağrılar dindirmek ve operasyon sonrası vücudun bu bölümlerini stabilize ve tedavi etmek için kullanılır.
Gövde ortezleri, omurgamızı içine alarak oluşan eğrilikler, kırıklar ve diğer deformitelerin tedavisinde kullanılan ortez gurubudur. Gövde ortezleri, yumuşak kumaşlardan çok sert plastik malzemelere kadar çeşitli malzemelerden yapılır. Bazı ortezler ölçülerine göre hazır bulunabilse de genel olarak tek tek hastaya özel ölçü ve provalı üretilmesi gerekir.
H) Ortopedik Ayakkabı
Ortopedik ayakkabılar, kişilerin ayak, ayak bileğinin ve bacağın sağlıklı yapısını korumak ve oluşturmak için kişilere özel olarak üretilmektedir. Ortopedik ayakkabılar kişilerin ayak tabanı, ayak bileğinde oluşan deformitelere göre özelleştirilerek üretilmektedir. Ortopedik ayakkabılar oluşan deformitelerin tedavisinde kullanılır.
Genellikle gelişme çağındaki çocuklarda tespit edilen ortopedik rahatsızlıklarda, son derece etkili olduğu gözlemlenmiştir. Örneğin, düztaban olma dereceleri de farklılıklar gösterir. Ayak kavisi olmasına rağmen, yere bastığı zaman bu kavisin yok olması da bir tür düztabanlık olmaya işaret eder. Bu konuda ortopedi uzmanlarının tanı koymuş olduğu kişilerin zaman kaybetmeden ortopedik protez ve ortez merkezlerine başvurmaları önerilir.